#168047 Опубліковано: 3 березня, 2019 Смажимо цибульку помішуючи: Коли вона вже трохі коричнева вкидаймо моркву: Помішуючи смажимо ії: Коли морква підсмажилася і підсохла треба вкидати рис. Рис вкидаймо і перемішуємо обсмажуючи його трохі (до 1 хв). 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#168052 Опубліковано: 3 березня, 2019 Вимикаймо мультиварку з режиму смаження. Додаємо сіль і перець: Тепер додаємо воду гарячу, з чайника що мав закіпіти до цього часу. Пропорція 1:1+3/4 кілішка на доводку рису. Я взяв 4 кілішка рису, тому води 4+3/4 кілішка води. так само на 3 стакани - 3 +3/4 води. Завжди +3/4 кілішка. Перемішуємо і закриваймо кришку мультиваркі. Вмикаймо режим ЄКСПРЕС в мультиварці. Це режим, коли мультиварка готує до повного викіпання води. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#168054 Опубліковано: 3 березня, 2019 (змінено) Мультиварка почала готувати. За 6-7 хвилин клапан тиску в мультиварці закривається: Від цього моменту мультиварці потрібно 20 хвилин до кінця. Пройшло 20 хвилин, мультиварка подала сигнал, що вона закінчила. Страва готова. Але я чекаю ще 20 хвилин після закінчення, щоби рис дійшов, став соковитим. Далі спускаю пар і відкриваю кришку. І ось воно: Перемішую страву: Ще треба почекати 5-7 хв., щоби страва охолола. Рис розсипчастий, соковитий, поживний і легкий. Дуже смачно. Смачного. Змінено 3 березня, 2019 користувачем Саша 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#170339 Опубліковано: 15 березня, 2019 Суп-пюре з гарбуза (не солодкий!!!!) Купую гарбуз. Він дешевий. Відрізаю потрібну кількість, виймаю зернята, чищу від шкірки. Відразу кажу, всі овочі нарізаю невеликими кубиками, щоб вони швидше зготувалися, і краще проварилися Гарбуза вийшло грамів 500-600 Наступним кроком те саме зробив з морквою та картоплею. Моркви та картоплі - по тих самих 500-600 грам. Цибулі - на око, дві великі цибулини. Ставимо каструлю на плиту, ллємо олію, і кидаємо овочі по черзі, потрібно їх трохи присмажити. Наприклад гарбуз, морква, картопля, цибуля. Після того, як ми трохи присмажити овочі (5-10 хвилин), ллємо в каструлю воду, щоб вода ледь покрила овочі, і попередньо трохи присолюємо. Тепер потрібно готувати, поки овочі не розваряться. Можна на великому вогні, байдуже. Хвилин через 10-15 я страву поперчив, і додав приправу карі (можна не жаліти!!!), І спробував на сіль. Досолив. Коли овочі розварились (в цей час вже води википіло чимало) - вимикаємо вогонь, беремо в руки блендер, і прямо в каструлі блендеруємо все до однорідної маси, до стану суп-пюре. Бажано, щоб не лишалося шматочків. Тепер пробуємо ложкою на густоту. За потреби додаємо вершки (я завжди додаю), щоб трохи розрідити, і додати вершкового смаку. Я цього разу додав десь до 100мл. Готово!!! Супу в мене вийшло десь літри чотири. Але він не рідкий, як ми звикли думати про суп. Він як рідке пюре. Цей суп непогано смакує з соусом песто. Лайфхак. Більше гарбузу - солодший суп, меньше гарбузу - ... Також гарбуз можна повністю замінити цибулею-порей. Тоді зовсім інший смак, і виходить теж чудово 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#170343 Опубліковано: 15 березня, 2019 Хлопці ви молодці ,почитав і аж слинка побігла . 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#172120 Опубліковано: 24 березня, 2019 Трохі повернуся до азійських страв. Цього тижня брав на обід МАНТИ. Це такі великі пєльмені з рубленим фаршем. Але є одне "але". Вони готуються на пару. Для іх приготування потрібна спеціальна каструля - КАСКАН сі називає. Манти під ніс, прямо на робоче місце від туркменів: А так виглядає КАСКАН - каструля для іх приготування: На замітку для тих, хто бажає мати дієтичні і смачні страви. Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#172122 Опубліковано: 24 березня, 2019 4 минуты назад, Саша сказал: На замітку для тих, хто бажає мати дієтичні і смачні страви. Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер Тю.. так тож пароварка.. так того іх штук 30 треба злопать і то.. мало... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#172131 Опубліковано: 24 березня, 2019 45 минут назад, Саша сказал: Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер. Не знаю,как у кого,а к нас в семье,сколько себя помню,вареники готовились всегда на пару.Хоть с фруктами,хоть с картошкой,или прочими начинками.Правда по простому-кастрюля,марля,сверху миской перевернутой накрываем.Причем на мой вкус,вареники на пару гораздо вкуснее вареных в воде. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#172153 Опубліковано: 24 березня, 2019 , Ganch_er написав: Тю.. так тож пароварка.. так того іх штук 30 треба злопать і то.. мало... Так, ще мантоваркою називають. Ну 30 мабуть не з'їсте. 5 штук на обід мені було досить. , KOLIAN75 написав: Не знаю,как у кого,а к нас в семье,сколько себя помню,вареники готовились всегда на пару.Хоть с фруктами,хоть с картошкой,или прочими начинками.Правда по простому-кастрюля,марля,сверху миской перевернутой накрываем.Причем на мой вкус,вареники на пару гораздо вкуснее вареных в воде. Спробуйте мантоварку (каскан). В мережі іх багато продають, різних за розмірами і конструкцією. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#172588 Опубліковано: 26 березня, 2019 (змінено) @Kellamere плов по Сашеному рецепту с первой страницы? Змінено 27 березня, 2019 користувачем ZubTech 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#176417 Опубліковано: 21 квітня, 2019 (змінено) , vlad69 написав: Сашко,любий друже!!! Рис до повного приготування не можна перемішувати ! Він від того склеюється. З усією увагою прийняв до роздумів ваше зауваження. З тих пір пробував так-сяк, експериментував. І прийщов до такого висновку: ви праві! Але частково. Суть в тому, що верхній шар рису, при викіпанні води лишається сам на сам із повітрям. Це не сприяє його правильному приготуванню. І я подумав, що саме оцей верхній шар рису можна ніжно поперемішувати. Сьогодні неділя. Я знов готував ПЛОВ. Я скористався вашим зауваженням. Додав троха більше зіри і барбарису. Господи, якій смачний плов вийшов! Їм вже четветру тарельку: Такого смаку я ще не коштував. Дуже смачно вийщло. Дякую за зауваження! Плов, це така страва, що нею наїстися неможливо.... Змінено 21 квітня, 2019 користувачем Саша 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#178066 Опубліковано: 5 травня, 2019 (змінено) Пальцопхана в шпондері. Змінено 5 травня, 2019 користувачем Karmadon 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#179579 Опубліковано: 14 травня, 2019 , kurkuri написав: Рекомендую приготовить грузинское и очень вкусное блюдо чахохбили) Что понадобится: - курица 1,5 кг - сливочное масло 4 столовые ложки - петрушка 1 пучок - базилик 1 пучок - чеснок 3 зубчика - хмели-сунели 1 чайная ложка - соль щепотка - помидоры 5 штук - лук репчатый 5 головок. Курицу вымыть, обсушить, разрезать острым ножом на небольшие кусочки. Хорошо разогреть глубокую сковороду, положить в неё куски курицы. Обжаривать 10–15 минут на среднем огне, чтобы они равномерно покрылись корочкой. Помидоры вымыть, ошпарить кипятком, снять кожицу. Нарезать небольшими кубиками и добавить к курице. Накрыть крышкой, тушить 8–10 минут. Лук нарезать четверть-кольцами. На отдельной сковороде растопить сливочное масло и обжарить лук до золотистого цвета, затем добавить его к курице с помидорами. Зелень вымыть, обсушить, мелко нарезать. Чеснок очистить, измельчить. Добавить зелень, чеснок и хмели-сунели в сковороду с чахохбили. Посолить по вкусу. Бон аппетит, наше чахохбили готово) Можливо ви відразу порекомендуєте, до якого гарніру пасує ця страва? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#198591 Опубліковано: 22 вересня, 2019 (змінено) Є такий весельчик про спілку рибаків і мисливців. Зібралися вони на риболовлю. Голова питає : - "Ваші пропозиції?" - Пропонуємо взяти 3 ящикі горілкі, бо останнього разу 2 ящикі було замало. Голова: - "Добре, які ще будуть пропозиції? - Пропонуємо вудкі не брати і з автобуса не виходити. Щось подібне і зо мною. Повадився я на риболовлю в одне місці з морською рибкою: Хто вгадає? Рибка : "Впіймав" 6 Дорадо (Ціпуро в Греції) за 250 гривень. Почистив сам: Розмарин, сіль, часник і оливкова олія (лимон я провтикав) Бараболька по селянські з середземноморськими травками І то все в піч на 25-30 хвилин: І так воно виглядає перед моїм носом: Чернівецькій діалог: -Смачного! - А вам шо до того? - А половину з того! Змінено 22 вересня, 2019 користувачем Саша 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#198601 Опубліковано: 22 вересня, 2019 люблю три вещи- рок музыку, точить и готовить! 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#198621 Опубліковано: 22 вересня, 2019 2 часа назад, ANDRE MG42 сказал: люблю три вещи- рок музыку, точить и готовить! Ну так делитесь рецептами!А то пост выглядит как то обнобоко...Як сало без хлiба... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290231 Опубліковано: 18 липня, 2021 Неділя, день плову. Плов з довгозернистого рису Басматі. Я бачив, з такого рису готують плов в Кабулі (Афганістан). Тепер хочеться бухарский плов приготувати. 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290248 Опубліковано: 18 липня, 2021 Я для плову навіть таку сковороду-вог купив. Чавун. Гарна штука! А ще сковороду-гріль. Мясо таке смачне за 2-3хвилини! І не пригорає. Наш виробник! 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290253 Опубліковано: 18 липня, 2021 Не,не, не только чавуний- совсем по другому готовится, он вечный! А мою я руками, в хрущебскую кухню посудомойка никак.?? Патриотизм не причем (зарекся купувати у вітчизняного виробника?, та ї де той виробник?), просто реально их посуда мне нравится(боронь Боже, не реклама). 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290255 Опубліковано: 18 липня, 2021 2 часа назад, Саша сказал: Неділя, день плову. Плов з довгозернистого рису Басматі. Я бачив, з такого рису готують плов в Кабулі (Афганістан). Тепер хочеться бухарский плов приготувати. Какой классный плов! 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290258 Опубліковано: 18 липня, 2021 (змінено) Если только в под'езд??... 3,94м2 и газтруба стояк на сантимов 30 от стены проходит ???. Я даже всю меблю сам делал, бо стандарт не влазил. Пришлось мебельное дело/столярку осваивать, всякие проги осваивать, станки, мастерскую оборудовал. Зато теперь и по дереву, и по железу. Змінено 18 липня, 2021 користувачем ig3757 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290263 Опубліковано: 18 липня, 2021 2 часа назад, ig3757 сказал: Я для плову навіть таку сковороду-вог купив. Чавун. Гарна штука! А ще сковороду-гріль. Мясо таке смачне за 2-3хвилини! І не пригорає. Наш виробник! Як ви її випалювали? Що я їй, наволочі такій, не робив, все одно пригорає до стінок вище середини. В хазяйстві не одна сковорідка чавунна, з іншими проблем не було, а ця (собака жіночої статі) не піддається ніяк! Навіть з балкона літала)) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290266 Опубліковано: 18 липня, 2021 (змінено) Ви як мій напарник, теж чавун лаяв, тепер хвалить!? Все просто: спочатку миємо, сушим, засипаємо звичайну сіль, прокалив, доти вона не перестане приставати до бортів, сіль висипаємо, промиваємо і сушим до 100°С. Потім протер олійкою щоб не ржавіла. Не можна після готовки терти щітками, промити губкою, висушити на газу і протерти олійкою. Все це є на сайті Біоли: biol.com.ua. Я так розумію чавун пористий, маємо ефект гріля? Ну і сковорода має бути розігрітою перед готовкою. Змінено 18 липня, 2021 користувачем ig3757 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290276 Опубліковано: 18 липня, 2021 1 час назад, ig3757 сказал: Ви як мій напарник, теж чавун лаяв, тепер хвалить!? Все просто: спочатку миємо, сушим, засипаємо звичайну сіль, прокалив, доти вона не перестане приставати до бортів, сіль висипаємо, промиваємо і сушим до 100°С. Потім протер олійкою щоб не ржавіла. Не можна після готовки терти щітками, промити губкою, висушити на газу і протерти олійкою. Все це є на сайті Біоли: biol.com.ua. Я так розумію чавун пористий, маємо ефект гріля? Ну і сковорода має бути розігрітою перед готовкою. Все це я знаю і робив. На жаль не допомогло. Може брак який попався. Чавун дійсно дуже пористий, на інших сковорідках не такий. Та і проблем з іншими немає, тільки з цією. Короче дорога їй походу в металолом. Або через балкон)))) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#290311 Опубліковано: 19 липня, 2021 В том и цимес- более равномерное теплораспределение, хотя и дольше греется. Ну и не пригорает при правильном уходе. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах