Куляста Блискавка

Кулінарна тема, або ""майстри на кухні"".

3 сообщения в этой теме

#119514 Опубликовано: (изменено)

Не залізом одним живемо, бува і готувати доводиться. Ділимось рецептами страв,які готуємо власними руками.

В"ялене м"ясо-Біф джерки,або борц.

Беру кілограм яловичини,без жиру і з найменшою кількістю плівок. Бажано брати м"ясо з бичка, бо у телички може бути специфічний запах,зумовлений гормональним станом. М"ясо зачищаю від плівок ( після сушки будуть як мотузка, не вгризеш) і жиру( з часом згіркне).Нарізаю м"ясо тонкими довгастими шматочками приблизно 20х20х120 мм. 

На кілограм яловичини: 3 столові ложки крупної солі (60 грам),50млл 9% або 100млл винного оцту, 2..3 чайних ложки коріандру меленого, 1чайна ложка чорного перцю,1/2 чайної ложки червоного гіркого перцю,1...2 чайних ложки базиліку меленого.

У емальованому посуді змішую сіль зі спеціями і оцтом,кладу туди нарізане м"ясо, і гарно перемішую  близько 10 хвилин. Потім під гніт і в холодильник. Через 6 годин знову ретельно перемішую і залишаю в холодильнику на добу.

Коли минула доба, виймаю м"ясо з холодильника і ретельно промиваю водою з оцтом :на 1л води 100млл 9%оцту. Для промивки одного кіло потрібно 3 літри води з оцтом. 

Потім нанизую шматочки на нитки, і вивішую сушитися в затінок на вітерець ( засклена лоджія з сітками від мух на вікнах). Через 4...5 днів продукт готовий. З кілограму сирого має вийти близько 300 г готового. 

Смачна, поживна і корисна страва, добре зберігається навіть без холодильника. 

Сиджу гризу шматочок, підходить знайомий, питає-рибку гризеш?Кажу так, бичка, але не того що з ікрою, а того що з яйцями :blum2:.

 

Изменено пользователем Куляста Блискавка
граматика
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

#119515 Опубликовано: (изменено)

Трапилася отака цікава книжка - які ковбаси та інші "прибамбаси" їли наші прабабусі та прадідусі. Їжте на здоров'я і ви! :)  

КОЛБАСА‹1909.djvu

 

Изменено пользователем savelich
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

#124259 Опубликовано: (изменено)

Домашній ""Мохіто"".  В жару як відомо є бажання прохолодного. 

 На два літри напою:

імбир-20...30г( за смаком)

Лимон-1/2 штуки

М"ята перцева,свіжа приблизно 20г ( можна м"ята+меліса за вподобаннями)

Цукор приблизно 50 г. Можна замінити медом,тільки не гречаним.

М"яту подрібнити і заварити літром окропу. Накрити кришкою, нехай настоюється до охолодження.Лимон та імбир двічі пропустити через м"ясорубку з дрібною сіткою. Залити суміш м"ятним настоєм, додати фільтрованої,або в крайньому разі кип"яченої води до двох літрів ,додати цукор ( або мед) за смаком,ретельно перемішати,дати постояти пару годин. Процідити, охолодити. Смачного. 

 

Изменено пользователем Куляста Блискавка
доповнення, граматика
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!


Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.


Войти сейчас