Taras84

Пиво своїми руками

116 повідомлень у цій темі

4 минуты назад, ximik69 сказал:

Колись дуже давно читав книжку під назвою типу "домашнє пиво і квас" як казочку на ніч, слюнки ковтав.

Ага, а головне воно все таке апетитне на словах. Я тоже читав і відоси дивився, важко було наважитись почати. Бо того небуло, то іншого бракувало то по часу невиходить. Одним словом пивоваріння прикольно, тільки одне но. Потрібно обладнання нормальне. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
29 минут назад, Taras84 сказал:

 

20210825_214206.jpg

Ага Австалийское! Из описания не совсем понятно какой именно стиль . Ну в общем светлый эль)

Вам ссылочка на чат домашних пивоваров наших в телеграмм.

Пивовари ?? brew masters ua
Общение, советы начинающим, совместные закупки, Украина.
Без политики и оскорблений. 
Вход только 18+
Прямая реклама,ссылки на каналы только через администрацию. 
Продажа пива через чат запрещена. 
Все вопросы @trafim_ua
https://t.me/beeraua

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 часа назад, olkogr сказал:

ПИВО це продукт з промисловим розмахом, робити його на коліні нормально дуже важко, і дорого.

Вот вроде как правильно все говорите, но ведь как то же варили его раньше, когда и заводов и холодильников не было?

пиво ж вроде достаточно древний напиток?

викинги, или кто там, не помню, варили его в древности, так как виноград у них не рос, и вино делать было не с чего

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Taras84 написав:

Ага, а головне воно все таке апетитне на словах.

 

Один раз попробував зварити з пирію. Думав, що найменш затратне. Цілий день вибирав пирій на городі, посушив, потім порізав і вийшла дууже мааленька каструлька. Зварив, попробував, фу кислятина і вилив. За пару годин перекисло. Може забагато дріжджів дав.  Для себе вирішив, що не вартує пиво тої мороки.

 

Коротше, то було давно і неправда, всі строки позовної давності минули:)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 минут назад, ximik69 сказал:

 Може забагато дріжджів дав.  Для себе вирішив, що не вартує пиво тої мороки.

Ну зараз в інтернеті є багато рецептів, ну і головне дотримуватись якихось пропорцій. Зараз не 90ті роки, і не 2000 рік, коли щоб чогось навчитись треба було в когось розпитуватись, дивитись як хтось щось робить. Я наприклад багато чому навчився завдяки інтернету. А з деревом мабуть з дитинства вмію працювати ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
17 годин назад, Serbond написав:

Вот вроде как правильно все говорите, но ведь как то же варили его раньше, когда и заводов и холодильников не было?

пиво ж вроде достаточно древний напиток?

викинги, или кто там, не помню, варили его в древности, так как виноград у них не рос, и вино делать было не с чего

Звичайно варили. Вважається що пиво пішло з древнього Єгипту. Питання в тому що навіть в Єгипті його варили в промисловому масштабі. Тобто дома на коліні це дуже складно і дорого або майже не можливо. Складники пива прості і технологія не складна але тільки в великих кількостях. Коли ви захочете те все повторити в 40л то нажаль воно стає не вигідним.

Наприклад коли не було холодильних установок  пивзаводи заготовляли цілу зиму лід в підвали. Щоб було як холодити пиво під час бродіння літом. Ті самі дріжджові бактерії , їх культури культивували століттями. Щоб жити вони мусять їсти, тобто їх потрібно годувати весь час, круглий рік. Тримати у відповідних умовах і годувати відповідними речовинами.

Як я знаю (можливо помиляюсь) але історично якраз пиво завжди робилось в промислових масштабах. В Європі воно стало популярним в часи індустріалізації і створенням великих мануфатур. Як його зробити знали давно але всі розуміли складності цього процесу. Коли почалась індустріалізація і міста розрослись, всі нечистоти попадали в ті ж ріки з яких пили воду. З відповідними проблемами зі здоровям людей. Зробити з тієї ж води пиво було просто на великих мануфактурах, мало того працівники зразу могли залишити половину зарплатні тому ж самомму власнику який має і виробництво сталі наприклад і пивзавод. (замкнений цикл)) ). Ну і здоровя простих працівниках які не пили воду з калюж, а почали пити пиво стало набагато кращим. Тобто подвійна вигода для   власника...

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.08.2021 в 21:22, инженер сказал:

Треба  зробити  фото,  може,  хто  впізнає  сорт.

Вибачте  за  фото,  але  що  маємо.  На  фото - три  різні  грони,  одного  сорту.  Може,  хто  впізнає  сорт ?    У  каструлі  -  майбутня  слив"янка,  роблю  вперше.  А  ще  на  іншому  фото,  інгридієнт  для  пива.  Росте  за  сараєм.  :)   А  ще  одне  фото  -  то  етикетка  від  пива,  часів  СССР,  рік  89 - 90,  Білорусь,  м. Гомель.  Смачнішого  від  того  пива,  я  не  куштував.

DSCN5533.JPG

DSCN5532.JPG

DSCN5535.JPG

DSCN5534.JPG

DSCN5541.JPG

DSCN5539.JPG

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
15 минут назад, инженер сказал:

Вибачте  за  фото,  але  що  маємо.  На  фото - три  різні  грони,  одного  сорту.  Може,  хто  впізнає  сорт ?    У  каструлі  -  майбутня  слив"янка,  роблю  вперше.  А  ще  на  іншому  фото,  інгридієнт  для  пива.  Росте  за  сараєм.  :)   А  ще  одне  фото  -  то  етикетка  від  пива,  часів  СССР,  рік  89 - 90,  Білорусь,  м. Гомель.  Смачнішого  від  того  пива,  я  не  куштував.

DSCN5533.JPG

DSCN5532.JPG

DSCN5535.JPG

DSCN5534.JPG

DSCN5541.JPG

DSCN5539.JPG

В простонародье виноград тысячник. Так определить сорт сложно. Это технический винный сорт у вас, а вот название врятли узнаете. 70+-% что кудерка.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 часов назад, Artem сказал:

Это технический винный сорт у вас, а вот название врятли узнаете. 70+-% что кудерка.

Да,  это  винный  сорт.    Собственно,  название  для  меня  не  так  и  важно,  просто  интересно.  Сорт  из  Молдовы,  болезнями  не  поражается,  мороза  не  боится,  сильнорослый,  за  тридцать  с  лишним  лет  не  подвергался  никаким  химобработкам.  Порывшись  в  нете,  попался  мне  сорт  "Дорнфельдер".    По  характеристикам  очень  похож  на  мой.  Но  это  только  предположение.   А  правду  история  умалчивает.  Не  исключено,  что  и  "Кудерка"

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

І так. Захотів я попробувати зробити сидр. Але основне що з старих запасів лишилось дуже багато варенья яке має уже біля 15 років. І ще маю яблучниц сік який також має стільки років. Як вияснилось то сік ще добрий, це я виявив коли сук переливав шлангом з банки в банку. А тепер попорядку. Хотів зробити домашні винні дріжді щоб їх використовувати для діла. Магазинний ізюм ніяких признаків на дикі дріжжі недав, тож вирішив зробити на пивних дріждях. Для того прийшлось відкрити маленьку бутилочку пива щоб використати осадок з пива ну і заодно продегустував пиво. Пиво ще молоде і в холодильнику перед вживанням нестояло тому пилось теплим. На смак трішки гіркувате, пінка і пузирі були, особливо коли робився глоток пива то пузирки так і щипали за язик, на другі вихідні уже точно буду дегустувати пиво. А наразі для диких дріждів використав осадок з пива.

20210828_001739.jpg

20210828_001655.jpg

Дикі пивні дріжжі розігрались дуже. Всередині ізюм, чорнослив і пивний осадок з попереднього фото.

20210828_091323.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Тож вирішив зробити сидр з старого соку (мої просто той сок уже би непили, як не як 14-15 років соку) взяв 7 літрів соку і додав дріжжі. В результаті всіз маніпуляцій получилось майже 9 літрів майбутнього сидру, поставив під ванну, щоб моїм банки немішали.

20210828_165319.jpg

20210828_172539.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наразі буду споглядати за самим процесом, якщо за завтра незапуститься процес то куплю сухі львівські хлібопекарські дріжді і зроблю брагу щоб потім отримати дистилят. ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

TV-)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Taras84 сказал:

Магазинний ізюм ніяких признаків на дикі дріжжі недав

Магазинний ізюм промислово обробляють антисептиками, у тому числі, й неїстівними.

Щоби він на складах, та у дорозі не поцвів, не згнив, ...

А після, ще й перемішують, з добавлянням машинного мастила, щоб він виглядав не сухим,

а свіжим та блискучим.

Ви ж знаєте рівень країн-виробників їзюму.   xD

 

Тому про дріжжі та взагалі не їдеться, а про дикі - поготів ...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
34 минуты назад, технократ сказал:

Тому про дріжжі та взагалі не їдеться, а про дикі - поготів ...

Я в курсі, але всеодно хотів провірити ізюм з рукавички. Доречі сидр зараз уже забродив і булькає ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

І так як завтра в мої доці день народження, відкрив я уже пиво. Як на перший раз пиво получилось класне.

20210828_224517.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

20210828_224550.jpg

20210828_224613.jpg

20210828_224732.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Скільки градусів має пиво? Важко сказати. Двох бутилок пива хватає для настрою. Зараз пью третю бутилку то уже норм вставляє ???

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
40 минут назад, Taras84 сказал:

Важко сказати.

Ганьба !

Розвернув таку ґуральню, а банального спитрометра не маєш.

43 минуты назад, Taras84 сказал:

Зараз пью третю бутилку то уже норм вставляє

То не є показником.

Може, в тебе маса за сотню кіл. :)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 минуты назад, технократ сказал:

Може, в тебе маса за сотню кіл.

 

Фунтів.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 минуту назад, технократ сказал:

Ганьба !

Розвернув таку ґуральню, а банального спитрометра не маєш.

То не є показником.

Може, в тебе маса за сотню кіл. :)

Спиртометр маю, але це для дистилятора, от спиртометра від 0-40 ще немаю, але скоро буду мати. Вага моя наразі 94 кг тому мабуть такі показники ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 минут назад, Karmadon сказал:

 

Фунтів.

207,234526 фунта я важу. То все через тещу. До весілля важив 84 кг.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так як нині жарив кабачок на грилі то вирішив приготувати семечки з насіння. Взяв в дружини фен і сито з нержавійки і засушив насіння. Дітям сподобалось ?

20210829_231658.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хтось питався скільки оборотів пиво має. Так вот, пиво має 4.8 оборотів ?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Taras84 написав:

Хтось питався скільки оборотів пиво має. Так вот, пиво має 4.8 оборотів ?

Оборотів чого? Об'ємних відсотків! Є ще масові відсотки (мас.) 

До речі, збиралися скасувати (чи вже скасували) ліцензію на оптову торгівлю крафтовим пивом, а також зменшили акциз на нього. 

Крафтити пиво - доволі прибутковий бізнес, пиво п'ють майже всі, це не спеціалізовану хімію продавати, тут є об'єми і де розгулятись. Жаль, що не можу за це взятися, і так купу проєктів на себе звалив.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку