knife_life

Чим відмити трухлий поролон з пластику

21 повідомлення у цій темі

Доброго всім дня.

Підкажіть, будь ласка, хто як вирішує проблему з відмиванням упаковочного поролону, який струх від часу, в коробках з різними приладами часів СРСР ?

Він перетворюється в паскудну липку субстанцію, яку не беруть бензин і уайт-спірит (це те, чим пробував). І вода з милом не беруть.

Видалив механічно, скільки зміг - але рештки настільки міцно тримаються за пластик, що зрізАв шабером, і то не відшкріб.

Також, можливо, що бензин або уайт-спірит погіршили ситуацію, виступили в якості "отверджувача", вимивши ту сполуку, яка в розкладеній масі сама виконувала роль розчинника. Бо до використання бензину і уайт-спіриту - ніби маса була м'якшою, а потім скам'яніла. Але то могло мені і здатись, а перевірити більше ні на чому.

Можна, звичайно, забити - нехай те, що не відскріб, залишається (воно тільки на кришці, всередині коробки).

Шкоди від нього вже не повинно бути, нічого вже не осипається.

Тільки липка поверхня, що підбішує.

Але можна помазати якимось -ойлом (даніш, тік) - з надією, що полімеризоване покриття зробить ті поролонові залишки не липкими (це тримаю в якості запасного варіанту).

Але концептуально - питання цікаве, раптом хтось має досвід - поділіться, будь ласка.

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Не бере (чистими або у будь яких пропорціях):

• Бензин
  • Солярка
  • Уайтспиріт
  • Ацетон
  • Антисилікон та очисники на основі ацетону

Бере*:

• 646 / 647 розчинник

* розчиняє до стану, коли його можна прибрати шпателем та просушити поверхню, де воно було.

2

Поділитися повідомленням

Лигроин, где купить не подскажу.

1

Поділитися повідомленням

#343678 Опубліковано: (змінено)

З металу (сталі, міді, чавуну...) то би не було такою проблемою. В такому випадку все чітко зрозуміло - ймовірно пінополіуретан видаляєте з основи, якій практично будь-які розчинники по цимбалам (замочив на добу - прийшов - відшкріб).
Безіменний "пластик" - це трохи проблема. Бо навіть нежорсткі 646/647 розчинники можуть його серйозно пошкодити, якщо то пвх/акрил/епоксидка/поліефірка. Точно не пошкодять поліетилен/поліпропілен (з ними можливо й хлористий метилен пробувати).

Змінено користувачем Олек77
2

Поділитися повідомленням

"Бензин-Калоша",таким клей змиваю після старих наклейок,цей розчин в межах 50-70 грн в епіцентрі.

0

Поділитися повідомленням

4 години тому, 4x4 написав:

646 / 647 розчинник

Етилацетат, або змивка для лаку з нігтів ""Ноготок"" ( етилацетат+ізопропанол+ацетон +парфум)

1

Поділитися повідомленням

17 годин тому, 4x4 написав:

646 / 647 розчинник

16 годин тому, Alexson написав:

Лигроин

16 годин тому, Олек77 написав:

нежорсткі 646/647 розчинники

Дякую. Подивлюсь в сторону 646, він ніби не всі гроші світу коштує :-)

15 годин тому, куко написав:

"Бензин-Калоша"

Тут нюанс, здається. Калошею я пробував, не взяла. Але в Епіцентрі продається з точно такою назвою, як ви написали. Може, воно візьме. А не візьме - то зайвим не буде.

12 години тому, Куляста_Блискавка написав:

змивка для лаку з нігтів ""Ноготок""

О, така штука в магазині ближче, ніж розчинники :-)

0

Поділитися повідомленням

, knife_life написав:

Калошею я пробував, не взяла.

От буквально вчора пробував, не бере.

Хоча, скоріш за все це залежить від клею, яким був поролон приклеєний.

0

Поділитися повідомленням

, Karmadon написав:

От буквально вчора пробував, не бере.

Хоча, скоріш за все це залежить від клею, яким був поролон приклеєний.

С клеями очень хорошо помогает димексид, сам был в шоке! Купить можно в аптеке.

4

Поділитися повідомленням

1 година тому, Alexson написав:

С клеями очень хорошо помогает димексид, сам был в шоке! Купить можно в аптеке.

димексид агресивна штука до деяких пластмас. Наприклад відмиває піну з поверхні пластикових вікон, але при довгому перебуванні на поверхі роз'їдає пластик

2

Поділитися повідомленням

димексид

попереджайте ж про смертельну небезпеку його застосування.

0

Поділитися повідомленням

А, перепрошую. Думав, всі знають, тому просто лайкнув повідомлення.

Димексид розчиняє дофіга всього, і дуже легко проникає крізь шкіру, переносячи все розчинене в організм  - чому вищевказаний організм може бути дуже не радий, аж до летального результату (в залежності від того, що саме розчинилось в димексиді під час роботи).

Не можу гарантувати, але ніби крізь рукавички з деяких матеріалів він теж проникає.

В будь-якому разі - з димексидом я б працював тільки в рукавичках, уникаючи потрапляння на шкіру. А забруднені рукавички викинув би одразу.

Так-то чистий димексид використовують в медицині, якраз для переносу лікувальної хімії через шкіру. Я сам використовував щось типу димексиду з ментолом, як протизапальне.

Повторюсь: якщо димексид розчинить щось, і потрапить на шкіру - то це щось через шкіру потрапить у ваше тіло, і це може бути дуже небезпечно.

3

Поділитися повідомленням

Так, моя рекомендація 646 вище стосувалась тільки дерев'яних коробок, безліч яких від лінійок та кмд я відмив від цього лайна, а от пластмаси дійсно можуть як мінімум мутніти від нього, так що перепрошую.

2

Поділитися повідомленням

Коротке резюме - нічого не допомогло.

Пробував просто вологі серветки, потім розчинник 646, потім спирт.

Підозрюю, що початкове використання Калоші або уайт-спіриту - зробило гірше, але довести не можу.

Якщо наступного разу попадеться щось подібне - спробую почати з 646.

Загалом, по максимуму механічним способом видалив, і змащу чимось, що полімеризується (даніш- або тік-ойлом, що є в господарстві).

2

Поділитися повідомленням

1 година тому, knife_life написав:

Коротке резюме - нічого не допомогло.

Пробував просто вологі серветки, потім розчинник 646, потім спирт.

Підозрюю, що початкове використання Калоші або уайт-спіриту - зробило гірше, але довести не можу.

Якщо наступного разу попадеться щось подібне - спробую почати з 646.

Загалом, по максимуму механічним способом видалив, і змащу чимось, що полімеризується (даніш- або тік-ойлом, що є в господарстві).

Респект, за окончательный пост!

0

Поділитися повідомленням

Слава Україні
Була також така проблема, так нічого і не допомогло. Почитав ваші відповіді - можливо зараз би і вийшло, тоді не знав про деякі речі. Дякую всім за такі віддповіді!)

0

Поділитися повідомленням

Буквально сегодня отмывал пассаметр, "с хранения", весь в слипшемся поролоне. Взял у жены смывку для ногтей... Всё чудеснейшим образом отмывается начисто, главное не переусердствовать и эмаль не растворить

1

Поділитися повідомленням

З пластику - дуже важко. Зі стійких поверхонь - СП-6, СП-7, 650, далі ацетон.

Змінено користувачем Vadym
0

Поділитися повідомленням

Буквально сегодня отмывал пассаметр, "с хранения", весь в слипшемся поролоне.

Так я коробку відмивав, пластикову. Думаю, що з емалі на самому приладі - у мене теж чимось би відмилось. А до пластикової коробки намертво пристав(((

0

Поділитися повідомленням

Мені здається, тут немає "чарівної палочки" у випадку пластику
Спочатку по максимуму видаляємо механічно

Далі беремо ізопропанол, "вєтошь" і тремо

Далі ще тремо...

І ще сильніше, ще більше тремо...
Таким чином вдається довести до стану "ледь ледь липне"
Але далі можна просто наклеїти свіжий поролон

0

Поділитися повідомленням

, knife_life написав:

Доброго всім дня.

Підкажіть, будь ласка, хто як вирішує проблему з відмиванням упаковочного поролону, який струх від часу, в коробках з різними приладами часів СРСР ?

Він перетворюється в паскудну липку субстанцію, яку не беруть бензин і уайт-спірит (це те, чим пробував). І вода з милом не беруть.

Видалив механічно, скільки зміг - але рештки настільки міцно тримаються за пластик, що зрізАв шабером, і то не відшкріб.

Також, можливо, що бензин або уайт-спірит погіршили ситуацію, виступили в якості "отверджувача", вимивши ту сполуку, яка в розкладеній масі сама виконувала роль розчинника. Бо до використання бензину і уайт-спіриту - ніби маса була м'якшою, а потім скам'яніла. Але то могло мені і здатись, а перевірити більше ні на чому.

Можна, звичайно, забити - нехай те, що не відскріб, залишається (воно тільки на кришці, всередині коробки).

Шкоди від нього вже не повинно бути, нічого вже не осипається.

Тільки липка поверхня, що підбішує.

Але можна помазати якимось -ойлом (даніш, тік) - з надією, що полімеризоване покриття зробить ті поролонові залишки не липкими (це тримаю в якості запасного варіанту).

Але концептуально - питання цікаве, раптом хтось має досвід - поділіться, будь ласка.

Провірено , лише харчовий чистий спирт !

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку