San1084

Немає тяги в пічці. Потрібна порада.

59 повідомлень у цій темі

Всім доброго здоров'я. Ось в закінчив ремонт у тещі і тут проблема. Вирішив я викинути в літній кухні пічку, та поставити нову не велику. Ламати не будувати. Найняли пічника і він виложив нову. Як було все відкрито на вулицю тяга була, але не така як раніше. Стало прохолодно і теща закрила двері і вікно. І дим та чад потягнув у кухню. Приїхав пічник сказав димар треба підняти. Добавили кусок труби з метр. Але все одно тяне в кухню. Я взяв і зробив витяжку на проти піддувайла вверху. Не помогло. Сказала теща зняти трубу так як тяга була при старій і з відкритим на провітрювання пластиковим вікном. Не знаю, що не так. Чому пропала тяга. Дайте пораду. Добавлю фото.

Screenshot_20231016_190104_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190100_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190054_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190044_Messenger.jpg

20231013_185141.jpg

20231015_185440.jpg

20231015_184931.jpg

20231015_185004.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всім доброго здоров'я. Ось в закінчив ремонт у тещі і тут проблема. Вирішив я викинути в літній кухні пічку, та поставити нову не велику. Ламати не будувати. Найняли пічника і він виложив нову. Як було все відкрито на вулицю тяга була, але не така як раніше. Стало прохолодно і теща закрила двері і вікно. І дим та чад потягнув у кухню. Приїхав пічник сказав димар треба підняти. Добавили кусок труби з метр. Але все одно тяне в кухню. Я взяв і зробив витяжку на проти піддувайла вверху. Не помогло. Сказала теща зняти трубу так як тяга була при старій і з відкритим на провітрювання пластиковим вікном. Не знаю, що не так. Чому пропала тяга. Дайте пораду. Добавлю фото.

Фото

20231015_185440.jpg

20231015_184931.jpg

20231015_185004.jpg

Screenshot_20231016_190104_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190100_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190054_Messenger.jpg

Screenshot_20231016_190044_Messenger.jpg

20231013_185141.jpg

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось як повинен ідти дим

Screenshot_20231016_190104_Messenger.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Таж фігня,спробував запустити стару пічку на дачі, увесь дим повалив у хату,потім коли прогрілася наче нічого,можливо треба повільно стартувати,вигнати холодне повітря. Та все одно планую ставити дефлектор або димосос. Поки ставлю нагнетаючий вентилятор на топочну дверку при розтопці ))) 

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, San1084 написав:

відкритим на провітрювання пластиковим вікном.

Можливо через герметичність вікон і дверей немає притоку свіжого повітря. В такому випадку підводять повітря до піддувала пічки пластиковою трубою Ф100. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Демон написав:

вигнати холодне повітря

Скоріш за все так і є. Щоб з’явилася тяга потрібно щоб у вертикальній шахті димаря було тепле повітря

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Прогрійте добряче. Це не дуйка з електрикою.
Я після довгого простою робив наступне: завантажив лушпіння від горіхів (воно дає високу температуру). Обляв олією зранку. В обід - розпалив.
Ввечорі - всі задоволені..

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Проблема в тязі має декілька причин, мала висота димаря, фізична перешкода*закупорка* або, холодний-сирий димар. У вашому випадку скоріше за все це останній варіант. На фото видно що на тильній стороні є ревізійний лючок спробуйте покласти туди бумаги і запалити, ось і побачите чи є тяга в димарі.

4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всім дякую. На вихідних спробую всі поради. Ні. Візьму газовий балон з горелкой та через лючок прогрію все добряче.

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я не спец в печах. але ота духовка в печі це таке гівно... В ній не реально щось готувати, це знущання над людиною. Тому в кваліфікаціі пічника я сумніваюсь.

По темі теж думаю що піч сира, тай погода ще тепла. прогріється просохне і буде все добре. 

В себе для запуску давно використовую  маленький газовий пальник  от такого плану. Поотік газу створює додаткову тягу.  Вистачає на місяць. 

https://alistock.com.ua/uploads/products/2023-03/1678699328640eeb407733f_7-1-1.jpg           

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Як варіант перевірити димохід, якщо новий до старого приєднували. Можливо щось банально залишили,або сходинку зробили.тяга мусить бути навіть у сирій.колись відразу після складання печі чи грубки пічник робив ток зване"димове".

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На скільки давно груба перекладена? В ній тяга повинна бути сильна, по тій причині, може занести попелом канал. І труба, бажано ф180мм. Труба потрібна вища коли поруч є щось вище неї в 15 градусній лінії відносно горизонту.

3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 годин тому, torri написав:

в кваліфікаціі пічника я сумніваюсь.

Аналогічно.

Шлях вирішення бачу в тому, щоб трошки змінити пічку. Капулєчку. Зробити димовий хід з топки прямо в комин, з задвижкою. І далі алгоритм простий - розтоплюємо пічку з відкритою тією задвижкою, тепло з топки летить прямо на вулицю, тяга є, комин прогрівається. Через півгодинки (коли рукою відчувається тепло від цегли на вертикальній трубі) закриваємо задвижку і дим починає крутитись на 180, як задумав той пічник. Комин прогрітий, тяга буде.

Та все ж вперше бачу конструкцію груби з такими поворотами димових каналів, а колись я їх і вживу і на кресленнях передивився чимало...

п.с. якщо духовка - металевий ящик, як звичайно роблять, і дим справді має йти по червоній лінії, то та духовка дуже швидко прогорить. При нормальних дровах і тязі може і через тиждень. Так духовку в грубі не роблять.

Змінено користувачем break
4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Піч положена десь з три тижні. Але димар на тім тижні. Все нове. За духовку я теж думав, прогорить як в мене тігель в горні))) Буду щось робити

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А пан San з якого міста? Можливо є знайомі пічнік, який виправить. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доброго здоров'я всім присутнім! Гадаю проблема у сирому комині та печі. У мене печі вже пропалені але якщо довго некористуватися то потрібно пропалювати потроху бо всеодно воно втягує сирість,  а тут свіжоспечена то дійсно. Щодо майстра дійсно дивує конструкція даного "апарату". При такій конструкції духовка довго непротягне.

11 година тому, torri написав:

Я не спец в печах. але ота духовка в печі це таке гівно... В ній не реально щось готувати, це знущання над людиною.

Мушу непогодитись! У мене є піч із блятами, духовкою та пєкарською духовкою. Можу помилятися але ми в духовці ніколи не готували! Її використовували щоб зберігати їжу гарячою довший час! Принаймні у нас.

Ми і досі нею користуємося! Готувати в ній нереально...

Я свого часу хотів всі печі повикидати все зробити на газ і електрику! Мій дідо не дав цьому добра... як добре що так вийшло! От зараз дров у мене вище голови, світло вимкнули не біда! Оберемок дров і благодать!

3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Замала висота згоражмої камери і самої конструкції. 

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Богдан 1987 написав:

ми в духовці ніколи не готували! Її використовували щоб зберігати їжу гарячою довший час! Принаймні у нас.

Аналогічно. Коли був маленьким - у бабусі була груба. В духовці можна було посушити яблука, наприклад. Або тримати щось з їжі, що "томиться". Тобто температура значно нижче +100. Десь в межах 50-70 градусів, залежно як топиться.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В селі була з духовкою, так в неї гарбузи пекли, смачні були! 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, break написав:

Аналогічно. Коли був маленьким - у бабусі була груба. В духовці можна було посушити яблука, наприклад. Або тримати щось з їжі, що "томиться". Тобто температура значно нижче +100. Десь в межах 50-70 градусів, залежно як топиться.

Так сушили яблука, ягоди, гриби, насіння гарбузів....

Загалом суперова річ!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 години тому, Golem написав:

Скоріш за все так і є. Щоб з’явилася тяга потрібно щоб у вертикальній шахті димаря було тепле повітря

Первую причину вам назвали.

Вторая возможно печь ещё сырая после кладки, то же будет сбивать тягу.

И третье, круговой канал в плите даёт хороший прогрев духовки и жарочной поверхности , но не прогревает дымарь.

Нужна заслонка, шибер, которая на моент рохжига открывается, когда загудело то закрывают и тогда уже греется плита. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

років 25+ тому я усім знайомив доводив ефективність насоса в системі опалення. Зараз, кілька років, - про димосос. 

Ставте димосос і не заморочуйтесь. Його нескладно зробити самому. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось я робив (крильчатка і частина корпусу). Крильчатку потрібно балансувати.

До слова, я їх "піддивився" коли в польщі на котли пілетні їх робив (але інший спосіб).

Саме цей - на твердопаливний котел, яким часто щепу палю, то там диму без нього дуже багато, поки не прогріється. Плюс постійно надув працює. 

зображення_viber_2023-10-17_11-45-25-880.jpgзображення_viber_2023-10-17_11-45-26-087.jpgзображення_viber_2023-10-17_11-45-26-200.jpgзображення_viber_2023-10-17_11-45-26-389.jpg

І ще до слова - в мене "димар" також тепло віддає (майже все), тому ефективність цього карлосона дуже висока. 

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Прочитав все, виходе тра розібрати піч й скласти по новому. Першим ділом висушити піч та дати приток свіжого повітря в приміщення, якщо не допоможе то по списках вище))))

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Y.fowler. написав:

виходе тра розібрати піч

Да в общем, нет.

Плита рядом с дымарём, подныть плиту и врезать небольшой шибер.

Поскольку топка рядом, то лучше всего поворотный с заслонкой из огнеупорного кирпича.

Вертикальная ось и рычаг на котором кирпич закрывает окно со стороны дымахода, там особой плотности не нужно и большого размера то же.

Печь сушить протопкой углём. Срываем тягу, разжигаем дрова и по малу даём уголь. Процесс долгий, придётся день потратить. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку